Crypto koers verwachtingen 2021-2025

Crypto koers verwachtingen 2021-2025

Cryptocurrency staat niet stil: er is altijd wel iets nieuwswaardigs op het gebied van bitcoin of een van de andere munten. Er is meer aandacht voor cryptocurrency, met name door de grote beleggers. Ook vanuit de media is er meer en meer aandacht voor crypto. Maar wat zijn de verwachtingen voor de crypto koers vanaf 2021 tot 2025 en in hoeverre is dit realistisch? Wanneer je momenteel in bitcoin of een andere crypto investeert of dit voor het eerst wilt gaan doen, is het belangrijk om meer te weten over de verwachtingen. Die lees je hier!

Wat heb je aan een koersverwachting?

Wat heb je aan een koersverwachting?

Een koersverwachting is in principe een voorspelling van analisten. Zij proberen de markt de duiden en brengen adviezen uit op basis van een bepaalde koersverwachting. Er wordt gekeken naar veel verschillende zaken en ook op het gebied van cryptocurrency zijn er meerdere factoren waar rekening mee wordt gehouden bij het opstellen van een koersverwachting. Meestal is een koersverwachting relatief betrouwbaar, maar er zijn nooit zekerheden en als beginner is het dan ook belangrijk om niet hier alleen maar naar te kijken. De meeste verwachtingen rondom crypto gaan over bitcoin, de meest bekende munt van dit moment.

Redenen waarom de crypto koers gaat stijgen

Redenen waarom de crypto koers gaat stijgen

Naar verwachting zal de koers van bitcoin gaan stijgen. De stijging is gebaseerd op een aantal factoren. De belangrijkste factoren lees je in onderstaande opsomming:

- Minder nieuwe bitcoins: het aantal nieuwe bitcoins dat er bij komt vermindert iedere 4 jaar. Dit proces heet halving en zorgt voor een stijgende vraag naar een schaarser wordende crypto.

- Bitcoin wordt meer geaccepteerd: niet alleen particulieren, maar ook bedrijven ontdekken de mogelijkheid om geld te verdienen aan bitcoin. Binnen het financieel systeem is er dan ook steeds meer acceptatie rondom bitcoin.

- Steeds meer mensen bezitten bitcoin: het wordt steeds normaler om bitcoin te bezitten.

- Angst bij beleggers: door de stijgende prijs voor bitcoin zijn bedrijven en beleggers bang om de boot te missen, waardoor de koers verder zal gaan stijgen.

Verleden, heden en toekomst

Verleden, heden en toekomst

In het verleden heeft de koers van onder andere bitcoin zeer grote schommelingen laten zien. Maar over een langere periode werd altijd een stijgende trend zichtbaar: dit is dan ook de reden dat veel kenners verwachten dat de crypto koers 2021-2025 zal gaan stijgen. Een stijging van de koers is een realistische verwachting, gezien de ontwikkelingen die er op dit gebied zijn. Bitcoin integreert steeds meer in de samenleving: het vandaag de dag een steeds beter geaccepteerd betaalmiddel wereldwijd.

Als starter is het belangrijk om de markt op een kritische manier te volgen en niet alles te geloven wat je ziet staan. Meer lezen over cryptocurrency en het volgen van de actuele koers geeft je genoeg inzichten. Zodra je het gevoel hebt dat je nu wilt instappen in bitcoin of een andere cryptocurrency, kun je een goede broker of online dienst kiezen die jou hierbij kan gaan helpen.