Dit moet je weten over crypto kopen

Dit moet je weten over crypto kopen

Denk je erover na om cryptocurrency te kopen? Het is onder andere mogelijk om dit via een online wisselkantoor te doen. Er zijn verschillende partijen waar je bitcoins en andere cryptocurrency kunt kopen. Het voordeel van betrouwbare online diensten is dat het erg gemakkelijk is om als beginner aan de slag te gaan met cryptocurrency.

Handelen in cryptocurrency

Handelen in cryptocurrency

Het is goed mogelijk om te handelen in cryptocurrency. Dit werkt hetzelfde als handelen in aandelen en wordt dan ook veel gedaan. Je koopt een munt voor een bepaalde prijs en verkoopt deze later voor een hogere prijs. Het is wel belangrijk om te weten dat de waarde van cryptocurrency sterk schommelt: dit betekent dat handelen in bitcoin, ETH of een andere cryptovaluta niet zonder risico is. Het is daarom altijd goed om hiervan op de hoogte te zijn voordat je start met beleggen. Bekijk de verschillende soorten cryptomunten om te bepalen welke interessant zijn om in te investeren.

Cryptocurrency komt niet voor niets steeds vaker voorbij in het nieuws of in belangrijke online artikelen. De technologie ontwikkelt zich steeds beter en dat biedt kansen. Wil je gaan handelen in cryptocurrency of wil je deze gaan kopen zodat je ze zelf kunt gebruiken voor het doen van aankopen? Het is in dit geval altijd slim om van tevoren over de juiste kennis te beschikken, zodat je weet waar je aan begint!

Waar kan je crypto kopen?

Waar kan je crypto kopen?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om crypto te kopen. Cryptovaluta is mogelijk een interessante investering voor de toekomst en het is dan ook slim om hier meer over te weten zodat je met genoeg kennis kunt starten. Waar kan je crypto kopen en hoe werkt het precies nadat je crypto hebt gekocht? Hier vind je een uitgebreide uitleg van jouw mogelijkheden en kun je sneller aan de slag met crypto!

Het kopen van crypto

Het kopen van crypto

Het kopen van crypto is op meerdere manieren mogelijk. Je kunt er in de eerste plaats voor kiezen om dit via een online dienst te doen. Er zijn diverse online partijen waar je als beginner aan de slag kunt met het aanmaken van een account. Je moet wel wat stappen doorlopen om je identiteit te bevestigen. Benieuwd naar de partijen waar je onder andere terecht kunt voor het kopen van crypto? Hier vind je de een aantal bekende Nederlandse websites die bekend staan om de betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid:

  • Bitvavo: dit is de grootste en meest goedkope Nederlandse partij voor het kopen van bitcoins en andere cryptomunten. Het is geschikt voor beginnende en gevorderde handelaren en is gevestigd in Nederland.
  • LiteBit: deze partij heeft een assortiment van meer dan 50 cryptocurrencies. Betalen is mogelijk met overschrijving, iDeal, creditcard en meer. Litebit is officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.
  • Bitcoin Meester: deze partij heeft meer dan 140 cryptomunten, heeft heel wat betalingsmogelijkheden en is gevestigd in Nederland.
Andere opties voor crypto kopen

Andere opties voor crypto kopen

Het is natuurlijk mogelijk om crypto te kopen via een online dienst. Maar het hoeft niet altijd op deze manier. Er zijn ook andere opties in het kopen van crypto. Ben je alleen van plan om op korte termijn te handelen? Dan is het slimmer om voor een CFD broker te kiezen. Bij deze brokers bezit je deze munten niet echt, maar heb je alleen een CFD (Contract For Difference). Dit houdt in dat je het verschil tussen de aankoop- en verkoopkoers krijgt: bij een goede speculatie krijg je de winst op je rekening en bij verlies wordt het van je account gehaald. De voordelen van een CFD broker is dat je je nooit zorgen hoeft te maken over de veiligheid van wallets. Verder gebeurt het verwerken van transacties ook zeer snel.

Eigenaar van je eigen wallet

Eigenaar van je eigen wallet

Een derde optie is het bewaren van je crypto in je eigen wallet, zonder een externe partij zoals een broker of een online dienst. Je hebt dan een eigen offline wallet waar jij de eigenaar van bent. Dit wordt vooral gebruikt door de mensen met wat meer ervaring met crypto. Het gebruik van een online dienst is voor beginners zeker aan te raden. Zij zullen zeker aan de verwachtingen en wensen voldoen. Het is aan jou om te bepalen welke partij voor jou het meest prettig is om mee te werken. Er zijn zowel Nederlandse als internationale diensten voor het kopen van crypto.