Waar kan je in crypto handelen?

Waar kan je in crypto handelen?

Investeren in bitcoin is goed mogelijk, maar er zijn nog veel meer andere cryptomunten waar jij in kunt gaan investeren. Het is logisch dat er wat vragen ontstaan, vooral wanneer je wel geïnteresseerd bent maar nog niet genoeg kennis hebt over je mogelijkheden. Waar kan je in crypto handelen, wat is handelen in cryptocurrency precies en welke munten zijn interessant om in te gaan handelen? In deze blog vind je hier alle informatie over.

Handelen in cryptocurrency

Handelen in cryptocurrency

Het is in de eerste plaats mogelijk om cryptocurrency te kopen zodat je er zelf mee kunt betalen bij verschillende websites of bedrijven. Steeds meer ondernemingen bieden de mogelijkheid om met bitcoin of een andere cryptomunt te betalen. Maar je kunt er ook voor kiezen om te handelen in crypto, zonder dat je hier mee betaalt. Bij het handelen in crypto ga je een munt kopen voor een prijs en verkoop je die later voor een hogere prijs, zodat je winst gaat maken.

Net als aandelen kan de waarde van cryptomunten stijgen of dalen. Dit is voor jou een mogelijkheid om op in te spelen, zodat je zoveel mogelijk winst behaalt op je investering. Er zijn heel wat zaken die invloed hebben op de koers van cryptocurrency. De aandelenbeurs voor crypto is 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend en dit betekent dat je altijd de mogelijkheid hebt om iets te kopen of te verkopen. Dit maakt handelen in crypto erg interessant.

Interessante munten om in te investeren

Interessante munten om in te investeren

De meest bekende cryptomunt van dit moment is nog steeds bitcoin. Maar er zijn ook nog een aantal andere, relatief onbekende, munten die je kunt kopen om vervolgens met winst weer te verkopen. Munten als ETH, Ripple, Cardano, PAX Gold, Compound en Tether zijn hier een voorbeeld van.

De beste strategie voor handelen in crypto

De beste strategie voor handelen in crypto

Handelen in crypto is mogelijk op verschillende manieren: het is aan jou om te ontdekken welke strategie voor jou werkt. Uiteindelijk komt het op hetzelfde neer: je koopt de crypto op een punt dat de prijs laag is en je verkoopt deze op het punt dat de prijs hoog is, waardoor je de munt met winst verkoopt. Je bepaalt zelf hoe lang je de munten vasthoudt voordat je ze verkoopt.

Het belang van een goede broker

Het belang van een goede broker

Ga je handelen in crypto? Dan doe je dit het beste via een goede broker. Een broker is een online dienst waar je de cryptomunten koopt, vasthoudt en weer op het juiste moment verkoopt. Er zijn tal van goede brokers voor crypto, zoals Anycoin Direct, Coinbase, Kraken en Binance. Dit zijn brokers waar je als beginner direct op een veilige manier kunt aanmelden en starten met handelen in crypto. Ontdek jou opties voor handelen in crypto! 

Het belang van een goede broker

3 grootste crypto exchanges

Handelen in crypto? Hiervoor heb je niet alleen voldoende kennis nodig over crypto in het algemeen, maar je moet ook een goede crypto exchange hebben waarmee je aan de slag kunt gaan. In een steeds groter wordende wereld van cryptovaluta kan het lastig zijn om een goede keuze te maken in crypto exchange. Wat zijn de 3 grootste crypto exchanges die op dit moment beschikbaar zijn? Dat lees je hier!

Ook vind je hier meer handige informatie over de crypto exchange, zodat je weet hoe je de juiste keuze maakt zodra je gaat starten met handelen in crypto. Deze belangrijke informatie helpt je verder in het proces van handelen in cryptocurrency.

Wat is een crypto exchange?

Wat is een crypto exchange?

Een crypto exchange is een beurs voor handelen in crypto. Wanneer je wilt gaan handelen in cryptocurrency heb je een account nodig bij een crypto exchange. Dit stelt je in staat om de munten te kopen die jij wilt, om ze vervolgens te verkopen op het moment dat je hier winst op kunt maken. De crypto exchanges zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. Er zijn zowel Nederlandse als buitenlandse crypto exchanges.

Ontdek de grootste crypto exchanges

Ontdek de grootste crypto exchanges

Er zijn inmiddels heel wat crypto exchanges waar je een account kunt maken en terecht kunt voor het handelen in bitcoin en andere munten. Een van de manieren waarop je onderscheid kunt maken tussen de diverse partijen is door te kijken naar de omvang van een exchange. De grootste exchanges bieden vaak ook de meeste opties. Benieuwd naar de grootste crypto exchanges van dit moment? Hier vind je 3 grootste:

Binance

1: Binance

Op internationaal niveau is Binance de grootste crypto exchange van dit moment. Niet alleen op het gebied van handelsvolumes is deze partij de grootste, maar ook als het gaat om betrouwbaarheid en veiligheid scoort Binance zeer goed. Binance beschikt over het grootste aanbod van cryptovaluta, handelsopties, tokens en meer. Met meer dan 25 miljoen gebruikers in 2020 is Binance de grootste ter wereld.

Binance is een jong platform dat sinds 2017 actief is en biedt ook voor Nederlandse gebruikers voordelen. De exchange verwerkt 1,4 transacties per seconde en heeft een zeer lage handelscommissie van 0,1%. Verder is de handelsomgeving ook goed in het Nederlands vertaald. Door het grote aantal handelstransacties is het heel goed mogelijk om actief en voordelig in te kopen en te verkopen bij Binance.

Huobi Global

2: Huobi Global

Huobi Global is op dit moment de tweede grootste crypto exchange ter wereld. Dit platform is gevestigd in Singapore maar is toegankelijk voor handelaren uit 130 landen. Huobi Global heeft een zeer groot handelsvolume en is mede daardoor uitgegroeid tot een van de grootste exchanges wereldwijd. Het is vrij eenvoudig om een account aan te maken bij Huobi Global. Daarna kun je meteen aan de slag met het kopen van crypto. Als je al cryptocurrency hebt is het mogelijk dit naar je Huobi Global wallet te laten verzenden.

Ben je een beginner? Dan heeft Huobi Global een zeer uitgebreide uitleg voor het kopen van cryptocurrency. Op deze manier is het heel goed mogelijk om snel aan de slag te gaan. Het is erg eenvoudig om te kopen en te verkopen met Huobi Global.

Coinbase Exchange

3: Coinbase Exchange

Coinbase Exchange behoort ook tot een van de grootste platformen voor handelen in cryptocurrency. Je hebt de keuze uit meerdere cryptocurrencies en daarnaast is de handelsomgeving duidelijk, zodat je heel gemakkelijk aan de slag kunt gaan met handelen. Inmiddels heeft Coinbase Exchange meer dan 2,5 gebruikers wereldwijd: hiermee zijn ze nog altijd een stuk kleiner dan Binance, maar Coinbase Exchange is wel de grootste in de Verenigde Staten. Het is bij Coinbase Exchange mogelijk om in meer dan 25 cryptocurrencies te handelen.

Zo kies je de juiste crypto exchange

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten zodra je een crypto exchange wilt gaan gebruiken voor handelen in crypto. Het is onder andere belangrijk om op de volgende zaken te letten:

  • De veiligheid van de website en server
  • Hoe is de klantenservice?
  • Zijn de website en klantenservice ook beschikbaar in het Nederlands?
  • De beschikbaarheid van handelsparen
  • De aanwezigheid van verschillende betalingsopties
  • In hoeverre is het platform geschikt voor beginners?

Op basis van bovenstaande informatie is het al een stuk makkelijker om een goede crypto exchange te kiezen. Tot een aantal populaire cryptocurrency exchanges behoren onder andere Bitvavo, Binance, Coinbase, Litebit en Bitonic. Door de reviews van verschillende websites te lezen is het nog makkelijker om een goede keuze te maken.